ΑΠΟ ΤΗΝ
Μαρια Κυριμλιδου
ΥΛΙΚΑ
Σε ένα μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.
Ζέστανες το γάλα βάζεις, το βούτυρο να μαλακώσει και τα αυγά και ανακαυεύεις.
Προσθετεις ολα αυτά στο αλεύρι και ζυμώνεις
Την αφήνεις να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.
Οταν είναι έτοιμη χωρίζεις την ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
Σε μια λαδόκολλα παίρνεις το πρώτο κομμάτι της ζύμης και ανοίγεις σε κύκλο περίπου 25 εκατοστά.
Στρώνεις σε όλη την επιφανεια μήλα κομμένα σε ροδελες, πασπαλίζεις με καστανή ζάχαρη και κανέλα και συνεχίζεις με την υπόλοιπη ζύμη. Το τελευταίο φύλλο το χαράζεις ελαφρώς και περνάς με κρόκο αυγού πασπαλίζοντας με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. αλεύρι
- 50γρ. ζάχαρη
- 1 Φακελάκι μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 180γρ. γάλα χλιαρό
- 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (4 κουταλιές σούπας)
- 2 Αυγά
- 2 μήλα μεγάλα (κομμένα σε ροδελες)
- κανέλα
- καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό (για άλειμμα)
Σε ένα μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.
Ζέστανες το γάλα βάζεις, το βούτυρο να μαλακώσει και τα αυγά και ανακαυεύεις.
Προσθετεις ολα αυτά στο αλεύρι και ζυμώνεις
Την αφήνεις να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.
Οταν είναι έτοιμη χωρίζεις την ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
Σε μια λαδόκολλα παίρνεις το πρώτο κομμάτι της ζύμης και ανοίγεις σε κύκλο περίπου 25 εκατοστά.
Στρώνεις σε όλη την επιφανεια μήλα κομμένα σε ροδελες, πασπαλίζεις με καστανή ζάχαρη και κανέλα και συνεχίζεις με την υπόλοιπη ζύμη. Το τελευταίο φύλλο το χαράζεις ελαφρώς και περνάς με κρόκο αυγού πασπαλίζοντας με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
(Ενδιάμεσα στα μήλα μπορείς να βάλεις και μαρμελάδα)
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου