Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ





ΑΠΟ ΤΗΝ 
Μαρια Κυριμλιδου

ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ. αλεύρι
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 1 Φακελάκι μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180γρ. γάλα χλιαρό 
  • 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (4 κουταλιές σούπας)
  • 2 Αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 2 μήλα μεγάλα (κομμένα σε ροδελες)
  • κανέλα
  • καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό (για άλειμμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.
Ζέστανες το γάλα βάζεις, το βούτυρο να μαλακώσει και τα αυγά και ανακαυεύεις.
Προσθετεις ολα αυτά στο αλεύρι και ζυμώνεις
Την αφήνεις να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.
Οταν είναι έτοιμη χωρίζεις την ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
Σε μια λαδόκολλα παίρνεις το πρώτο κομμάτι της ζύμης και ανοίγεις σε κύκλο περίπου 25 εκατοστά.
Στρώνεις σε όλη την επιφανεια μήλα κομμένα σε ροδελες, πασπαλίζεις με καστανή ζάχαρη και κανέλα και συνεχίζεις με την υπόλοιπη ζύμη. Το τελευταίο φύλλο το χαράζεις ελαφρώς και περνάς με κρόκο αυγού  πασπαλίζοντας με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
 (Ενδιάμεσα στα μήλα μπορείς να βάλεις και μαρμελάδα) 
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!