Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

Μια εύκολη και γρήγορη τούρτα με 3 κινήσεις



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 250 γρ.αλεύρι
  • 6 μέτρια αυγά
  • 4 κουτ.σούπας κακάο
  • 350 γρ.ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι γλυκού μπεικιν
  • 1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ -ΕΔΩ
και προσθετουμε το ξύσμα απο ένα πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικης με σοκολάτα
400 μλ. γάλα.(χτυπαμε όλα μαζί μέχρι να πήξει η κρέμα)
ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ -παντεσπάνι
Ξεχωρίζουμε το ασπράδι απο το κρόκο.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και σιγά σιγά ριχνουμε την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ενα- ενα τους κρόκους.
Σε ένα μπολάκι ανακατευουμε το αλεύρι με το κακάο,βανίλια και το μπεικιν.
Κοσκινιζοντας ριχνουμε το αλεύρι στα αυγα και ανακατευουμε.
Σε μια αποσπωμενη φόρμα 23 εκ. στρώνουμε την λαδόκολλα (την κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα)
και ψήνουμε το παντεσπάνι 35 λεπτά στους 180 βαθμους.(ελέγχουμε αν ψήθηκε με την οδοντογλυφιδα)
Όταν κρυώσει,κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερη-δείτε την συνταγη ΕΔΩ .Το μόνο που θέλω να προσθέσετε στην κρέμα είναι το ξύσμα απο ενα ολόκληρο πορτοκάλι.(την αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντας την επιφανεια με μια μεμβράνη)
ΤΡΙΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης με 400 μλ. κρύο γάλα μέχρι να πήξει .
Αρχίζουμε το στήσιμο-απλώνουμε την κρέμα πορτοκάλι στην μέση και καλύπτουμε την επιφανεια με την κρέμα ζαχαροπλαστικης -σοκολάτα.
Μπορείτε να τρίψετε απο πάνω σοκολάτα.