ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΊΔΗ (Πιροσκίδου)
Υλικά για την γέμιση.
Πρώτα φτιάχνουμε την γέμιση για να κρυώσει.
• 400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• Μανιτάρια λευκά
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδου
• 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
• Αλάτι Πιπέρι
• 2 σφηνάκια κρασί λευκό
• 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
• 1 αυγό
• 1 κρόκο αυγού για αλλειμα
• 250 γραμμάρια τυρί τριμμένο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια τα οποία τα έχουμε κόψει καρέ .
2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία τα καθαρίσαμε και τα κόψαμε σε φέτες και το δεντρολίβανο.
3. Σοτάρουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1 αυγό χτυπάμε καλά.
4. αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών. Ανακατεύουμε.
Υλικά για την ζύμη μπριος
• 500 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 αυγο χτυπημένο
• 280 γρ γάλα χλιαρό (30-35 Κελσίου)
• 1 φακελάκια μαγιά ξερή
• 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 10 γρ. ζάχαρη
• 10 γρ αλάτι.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
- .Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα να ζεσταθει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε,την μαγιά την ζάχαρη, το γάλα,βούτυρο και 5 κ.σ.απο το αλεύρι μας.
- Ανακατεύουμε .
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει η Μαγιά προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά.
- Ανακατεύουμε
- Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε την ζύμη δίνοντας σχήμα τάρτας.
- Συναρμολόγηση
- Σεμιζαρουμε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστών και τοποθετούμε την ζύμη απλώνοντας την δίνοντας σχήμα τάρτας σηκώνοντας τις άκρες προς τα έξω.
- Στο κέντρο ρίχνουμε την γέμιση.
- Τις άκρες της ζύμης τις περνάμε με ένα κρόκο αυγού .
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο κασερι .
- Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου