ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο νερό
- 250 γρ.σιμιγδαλι χοντρό
- 350γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή βιταμ
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο(ΙΟΝ)
- 100 γρ.κουβερτουρα
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζεις σε μια κατσαρόλα το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα λεμονιού ,την βανίλια ,το βούτυρο
- Μόλις πάρει μια βράσει ρίχνεις το σιμιγδάλι
- Αφού η κρέμα αρχίσει να δένει ρίχνεις το μισό σε μια φόρμα (η φόρμα είναι εκείνη που χρησιμοποιουμε για ζελέ)
- Στο άλλο μισό ρίχνουμε το κακάο και την κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε όλα πολύ καλά
- Ρίχνουμε την κρέμα κακάο πάνω από την κρέμα λεμονιού
- Περιμένουμε να κρυώσει και το βάzουμε στο ψυγείο
- Ξεφορμάρουμε το χαλβά μας και ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
- ΣΥΜΒΟΥΛΗ-αν θελετε να τον κανετε στην φορμα του κεικ θα χρειαστειτε δυπλη δωση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου