Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΟΞΑΚΙΑ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι καλαμποκελαιο(250 γρ)
  • 1 ποτ.γαλα
  • 1 μπεικιν
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • κακαο 3 με 4 μεγ.κουταλιες
  • 900 γρ.αλευρι.
ΣΙΡΟΠΙ
  • 5 ποτηρια νερο
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση
1)Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τα αβγά.
2)Λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα
3)Ανακατεύουμε το αλεύρι,τις βανίλιες και το μπέικιν
4).Βάζουμε τα 600γρ. αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το κακάο και ανακατεύουμε.
5)Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη.
6) Στα 2/3 του ζυμαριού ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε
7)Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε.Το ζυμώνουμε να πάει παντού.
8)Ανοίγουμε το άσπρο ζυμάρι σε μακρόστενο φύλλο.Κάνουμε το ζυμάρι με το κακάο ένα μακρόστενο κουλούρι,σχετικά χοντρό και το βάζουμε στην άκρη του φύλλου.
9)Τυλίγουμε το φύλλο με το κουλούρι του κακάο και το “ρολλάρουμε” πάλι,για να φύγει η ένωση της ζύμης και να το μακρύνουμε.
10)Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
11)Το κόβουμε στη μέση,το τυλίγουμε με ζελατίνη και το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
12)Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε από τη ζελατίνα και το κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
13)Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ροξάκια,με λίγη αποστάση μεταξύ τους,γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.
14)Τα ψήνουμε 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα).
15)Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό.Απλώνουμε τα ροξάκια σε ένα ταψί και ρίχνουμε 6 κουτάλες από το σιρόπι.
Τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα γυρνάμε,προσθέτοντας ακόμη 3 κουταλιές σιρόπι. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε σε ένα τάπερ.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...