Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ


ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η
Viki Stog




Υλικά για το παστίτσιο.
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια.
Υλικά για τη σάλτσα του κιμά.
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο , μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, 400γρ. ντοματάκι κονκασέ, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα , αλάτι , φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι , ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο , 180γρ. μοσχοφύλλερο λευκό κρασί,1 ½ φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο , 180γρ. τυρί φέτα .
Υλικά για τη μπεσαμέλ
800γρ. γάλα , 150γρ. αλεύρι , 100γρ. βούτυρο . 1 αυγό, 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι , 60γρ. τριμμένη φρυγανιά.
Παρασκευή της σάλτσας κιμά .
Σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κιμά απλώνοντας τον με μια κουτάλα . Δεν ανακατεύουμε συνεχώς . Αφήνουμε να ψήνεται καλά ώστε να μην χάνει τα υγρά του με το συνεχές ανακάτεμα .
Στη συνεχεία προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με τον κιμά για 2 με 3 λεπτά .
Έπειτα σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη ντομάτα , το δυόσμο , τη κανέλλα , το αλάτι , το πιπέρι , και το γλυκάνισο . Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά ώστε να πιει όλα του τα υγρά .
Στη συνεχεία αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Παρασκευή της μπεσαμέλ.
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι , ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει το αλεύρι ένα χρυσάφι χρώμα .
Στη συνεχεία ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυτό το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα αυγοδάρτη . Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πετύχουμε ενιαίο και ομοιόμορφο μείγμα.
Κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το μοσχοκάρυδο , το πιπέρι και το αυγό ( αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει ελαφριά) .Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαριζ όλα τα υλικά ώστε να ενσωματωθούν και να πάνε παντού.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια .
Παίρνουμε ένα ταψί 40 c.m. και αφού βουτυρώσουμε το ταψί στρώνουμε στον πάτο τα μακαρόνια , στη συνεχεία το κιμά , τη φέτα και τέλος ρίχνουμε και στρώνουμε τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε τη μπεσαμέλ με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά περίπου .Ο χρόνος διάρκειας του ψησίματος εξαρτάται πάντα και από τη δύναμη που έχει ο κάθε φούρνος .
Η συνταγή αυτή είναι βασισμένη πάνω σε συνταγή της κύριας ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
Εύχομαι να σας αρέσει αυτή η συνταγή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...