ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η Evelyn Efstathiadis
Πράσινες ντομάτες σωτέ
2-3 μέτριες ντομάτες άγουρες κομμένες σε λεπτές φέτες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά και πάπρικα καυτερή
Για το σερβίρισμα
Γιαούρτι, σκόρδο, αλάτι
Σουμάκ (προαιρετικό)
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας πού και πού με προσοχή, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 15 λεπτά, τις αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με την γλυκιά και την καυτερή πάπρικα. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλάτι και λίγο σκόρδο λυωμένο ή σε σκόνη.
Σερβίρουμε μαζί με το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το σουμάκ ή με πάπρικα
Πράσινες ντομάτες σωτέ
2-3 μέτριες ντομάτες άγουρες κομμένες σε λεπτές φέτες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά και πάπρικα καυτερή
Για το σερβίρισμα
Γιαούρτι, σκόρδο, αλάτι
Σουμάκ (προαιρετικό)
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας πού και πού με προσοχή, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 15 λεπτά, τις αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με την γλυκιά και την καυτερή πάπρικα. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλάτι και λίγο σκόρδο λυωμένο ή σε σκόνη.
Σερβίρουμε μαζί με το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το σουμάκ ή με πάπρικα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου