Maria Kyrimlidou
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΝΑ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ.βιταμ
2 αυγα
2 κ.μ. μελι
1 ποτηρι ζαχαρη
3 ποτηρια αλευρι
1 κ.μ.σοδα (σβήνουμε με το ξύδι)
ΚΡΕΜΑ~
300 γρ.βιταμ
2 κουτια ζαχαρουχο(υπαρχει και βρασμενο η το βράζετε ( βάζουμε τα ζαχαρούχα να βράσουν σε μια κατσαρολίτσα για τουλάχιστον 2,5 ώρες προσθέτοντας συνέχεια νερό για να τα καλύπτει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα.Προσοχή το ζαχαρούχο θα πρέπει να είναι κρύο όταν θα το ανοίξετε )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ-1)150γρ.βιταμ μαζι με τις 2 κ.μ.μελι τα λιωνουμε σε μπεν μαρι,ριχνουμε και την σοδα.
ΒΗΜΑ-2)Χώρια χτυπάμε 1 ποτηρι ζαχαρη με 2 αυγα.
ΒΗΜΑ-3)ενώνουμε το βημα (1) με το βημα (2)συνεχίζοντας να ανακατεύουμε σε μπεν μαρι για 3 λεπτα.
ΒΗΜΑ-4)προσθετουμε σιγα σιγα τα 1,5 ποτηρια απο το αλευρι ,ανακατεύουμε καλα για 10 λεπτα .
ΒΗΜΑ-5)Στο τραπεζι ρίχνουμε το υπόλοιπο αλευρι (1.5 ποτηρια)
ΒΗΜΑ-6)βγαζουμε απο τον ατμο το μιγμα και το ρίχνουμε πανω στο αλευρι που έχουμε ριξει στο τραπεζι.(προσέξτε γιατι καίει)Ανακατέψτε πρωτα για να ενωθεί με το κουταλι και μετα ζυμώστε κανονικά με τα χερια.
ΒΗΜΑ -7)αφηστε στο ψυγειο την ζυμη για 20 λεπτα
ΒΗΜΑ-8)Χωριστε την ζυμη σε 4 μπαλακια
ΒΗΜΑ -9)Ανοίξτε το καθε μπαλακι σε παχος 1 περιπου εκατοστό
ΒΗΜΑ-10) Ψήστε ενα ενα φυλλο πανω σε λαδοκολλα μεχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς
ΒΗΜΑ-11)Χτυπάμε τα ζαχαρούχα με το βιταμ
ΒΗΜΑ-12)Σρτωνουμε τωρα ενα ενα τα φυλλα , ανάμεσα βαζουμε την κρεμα.
ΒΗΜΑ -13)κόβουμε γύρω γύρω τα περισσεύματα της τουρτας δίνοντας το σχήμα που θελουμε, καλύπτουμε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της .
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΝΑ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ.βιταμ
2 αυγα
2 κ.μ. μελι
1 ποτηρι ζαχαρη
3 ποτηρια αλευρι
1 κ.μ.σοδα (σβήνουμε με το ξύδι)
ΚΡΕΜΑ~
300 γρ.βιταμ
2 κουτια ζαχαρουχο(υπαρχει και βρασμενο η το βράζετε ( βάζουμε τα ζαχαρούχα να βράσουν σε μια κατσαρολίτσα για τουλάχιστον 2,5 ώρες προσθέτοντας συνέχεια νερό για να τα καλύπτει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα.Προσοχή το ζαχαρούχο θα πρέπει να είναι κρύο όταν θα το ανοίξετε )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ-1)150γρ.βιταμ μαζι με τις 2 κ.μ.μελι τα λιωνουμε σε μπεν μαρι,ριχνουμε και την σοδα.
ΒΗΜΑ-2)Χώρια χτυπάμε 1 ποτηρι ζαχαρη με 2 αυγα.
ΒΗΜΑ-3)ενώνουμε το βημα (1) με το βημα (2)συνεχίζοντας να ανακατεύουμε σε μπεν μαρι για 3 λεπτα.
ΒΗΜΑ-4)προσθετουμε σιγα σιγα τα 1,5 ποτηρια απο το αλευρι ,ανακατεύουμε καλα για 10 λεπτα .
ΒΗΜΑ-5)Στο τραπεζι ρίχνουμε το υπόλοιπο αλευρι (1.5 ποτηρια)
ΒΗΜΑ-6)βγαζουμε απο τον ατμο το μιγμα και το ρίχνουμε πανω στο αλευρι που έχουμε ριξει στο τραπεζι.(προσέξτε γιατι καίει)Ανακατέψτε πρωτα για να ενωθεί με το κουταλι και μετα ζυμώστε κανονικά με τα χερια.
ΒΗΜΑ -7)αφηστε στο ψυγειο την ζυμη για 20 λεπτα
ΒΗΜΑ-8)Χωριστε την ζυμη σε 4 μπαλακια
ΒΗΜΑ -9)Ανοίξτε το καθε μπαλακι σε παχος 1 περιπου εκατοστό
ΒΗΜΑ-10) Ψήστε ενα ενα φυλλο πανω σε λαδοκολλα μεχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς
ΒΗΜΑ-11)Χτυπάμε τα ζαχαρούχα με το βιταμ
ΒΗΜΑ-12)Σρτωνουμε τωρα ενα ενα τα φυλλα , ανάμεσα βαζουμε την κρεμα.
ΒΗΜΑ -13)κόβουμε γύρω γύρω τα περισσεύματα της τουρτας δίνοντας το σχήμα που θελουμε, καλύπτουμε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της .
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου