Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕΝΤΑΣ



Dora Mitsikoudi


Για τους λάτρεις της μέντας
Φτιάξτε το κ δε θα το αλλάζετε με κανέναν....
Υλικά:
  • 1 και 3/4 του τσαγιού αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνια τσαγιού κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 2 βανίλιες
Αυτά είναι τα Στερεά υλικά κ τα Κοσκινίζουμε..
Όλα μαζί σε ένα μπολ....
Σε άλλο μπολ ρίχνω
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα
Τα παραπάνω τα θέλουμε χλιαρό
Τα χτυπάω στο μίξερ καλά....
Κ τα βάζω στο μπολ με τα Στερεά υλικά και συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε....
Βουτυρώνω μια στενόμακρη φόρμα ψησίματος...
Την αλευρώνω.... Τοποθετώ το μείγμα το οποίο είναι νερουλό...
Και ψήνω στους 180...... Για 50 -60 λεπτά στον αέρα...
Δοκιμάζουμε με μαχαίρι πριν το βγάλουμε... Να μην αφήνει πάνω πολύ ζύμη...
Όταν κρυώσει το κόβουμε κ από μέσα είναι σαν ποτισμένο όχι στεγνό.
Από πάνω λιώνω κ λίγη μαύρη σοκολάτα με μια σταγόνα γάλα κ το αλείφω... Του πάει πολύ....
Η παγωτό.... η σαντιγί..
Αξίζει να το φτιάξετε....