Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΡΕΝΙΚΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΗ
ΥΛΙΚΑ



  • 5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και όχι υγρή.
  • μισό φλυτζάνι φρέσκο αγελαδινό βούτυρο(το λιώνουμε απο πανω)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ


  •  περίπου μισό κιλό φέτα τριμμένη ανακατεμένη με ενα αυγο και λιγο πιπερακι μαυρο
  • Μπορει να γινει η γεμιση και με πουρε πατάτας(την βράζουμε,την στραγγίζουμε απο το νερο και την πατάμε να γινει πουρες,τσιγαρζουμε χωρια κρεμμυδι ψιλοκομμένο . Προσθέτουμε στο πουρε μαζι με το αλατοπίπερο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε σε φύλλο με έναν πλάστη και κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κουταλάκι φέτα και κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες με ένα πηρουνάκι βουτηγμένο σε νερό για να μην ανοίξουν. Αφού τελειώσουμε με το γέμισμα (εδώ ουσιαστικά τελειώνει και η όποια δυσκολία της συνταγής) ρίχνουμε τα βαρένικα σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε 7-10 λεπτά( όπως τα μακαρόνια). Λειώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, περιχύνουμε με αυτό τα βαρένικα .
Καλή όρεξη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...