Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΟΤΟ





ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Η
Maria Falaggiti


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καρότα (καθαρισμένα)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 φακελάκια βανιλίνη
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα ή ½ κ.γ μαστίχα κοπανισμένη ή 2-3 ξυλάκια κανέλας* και 5-8 γαρίφαλα καρφάκια
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς στεγνωμένα στο φούρνο, δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, μπαίνουν προαιρετικά μόλις κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά, η ποσότητα είναι θέμα γούστου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε μετρίου μεγέθους τρυφερά καρότα. (Αν βρείτε ή καλλιεργείτε χρωματιστές ποικιλίες φτιάξτε γλυκάκι καρναβάλι με όλες τις ποικιλίες, γίνεται πολύ εντυπωσιακό). Τα πλένουμε πολύ καλά. Τα καθαρίζουμε εξωτερικά και τα πλένουμε και πάλι πολύ καλά.

Τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών, αν θέλουμε να βγουν πιο μεγάλες οι ροδέλες κόβουμε λοξά, όσο πιο λοξά τόσο πιο μεγάλες θα βγουν οι ροδέλες.
(Αν έχουμε μαντολίνο τα κόβουμε εκεί για ευκολία και κέρδος χρόνου).
Θα δώσω δυο διαφορετικές εκδοχές για την παρασκευή, φτιάξτε όποια σας αρέσει.
Πρώτη εκδοχή: Ζεματάμε τα καρότα μια ή δυο φορές για να μην έχουν έντονη γεύση και μυρωδιά, οπότε φεύγει η αψάδα τους. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, που πρέπει να τα καλύπτει καλά και τα ζεματάμε για 10 λεπτά. (tip: το νερό δεν το πετάμε, είτε το χρησιμοποιούμε σε σούπα λαχανικών, ή αφού κρυώσει ποτίζουμε με αυτό τα λουλούδια μας, έτσι τους προσφέρουμε ωραίο λίπασμα)
Σουρώνουμε καλά τα καρότα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Μετά δένουμε σε βαρύ σιρόπι τη ζάχαρη με το νερό και τη βανίλια και ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι τα καρότα. Σε 15-20 λεπτά είναι έτοιμα, ανάλογα με το πάχος που είναι κομμένες οι ροδέλες και φυσικά ο χρόνος εξαρτάται κι από την ποικιλία των καρότων.
Αν δημιουργηθεί αφρός τον βγάζουμε μόνο όταν αρχίσει να σχηματίζεται γύρω από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αλλά επειδή τα έχουμε ζεματίσει μάλλον δεν θα βγάλουν. Μόλις δούμε πως κοντεύει να γίνει το γλυκό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αν θέλουμε αμύγδαλα στο γλυκό τα ρίχνουμε τώρα που κατεβάσαμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει αφαιρούμε την αρμπαρόριζα. Την επόμενη μέρα ελέγχουμε αν έχει αφήσει υγρά. Αν έχει αραιώσει πολύ το σιρόπι, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα καρότα προσεχτικά και ξαναδένουμε το σιρόπι. (tip: Τα αμύγδαλα μπορείτε να τα έχετε έτοιμα μέσα σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο και τα προσθέτετε την ώρα που προσφέρετε το γλυκό, έτσι μένουν τραγανά, ενώ μέσα στο γλυκό μαλακώνουν αρκετά.)
*αν επιλέξατε να αρωματίσετε με γαρίφαλα και κανέλα το γλυκό, θα τα προσθέσετε από την αρχή στο σιρόπι σας την ώρα που το δένετε.
Δεύτερη εκδοχή: ( πιο γρήγορη, απλή και πιο θρεπτική και αρωματική)
Όσοι δεν αγαπάτε να ταλαιπωρείτε τα φρούτα και τα λαχανικά επιλέξτε αυτόν τον τρόπο. Βράζουμε λοιπόν το σιρόπι με:
  •  4 ποτήρια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
και ρίχνουμε στο βραστό σιρόπι τα καρότα.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μαζί με τα αρωματικά που επιλέγουμε κάθε φορά και μόλις μαλακώσουν είναι έτοιμα. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μόλις πάρουν μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά. Τυχόν αφρό που θα δημιουργηθεί τον αφήνουμε πρώτα να πιάσει στις άκρες της κατσαρόλας, οπότε γίνεται και πιο παχύς και τότε τον αφαιρούμε, όπως κάνουμε και σε όλα τα γλυκά. Αν μας αρέσουν τα αμύγδαλα τα προσθέτουμε στο γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...