Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΜΕΝΤΑ

ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Η
Katerina Ampatzopoulou


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κούπα φύλλα μέντας πλυμένα και κομμένα
  • 700ml βοτκα
  • 230 ml νερο
  • 300 γραμ.ζάχαρη
  • 4 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχ/κής
  • 4 σταγόνες μπλέ χρώμα ζαχ/κής
  • (ή 8 σταγόνες πράσινο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φύλλα στα 2 και τα βάζουμε μαζί με την βότκα σε ένα βάζο για 2 εβδομάδες.όταν είναι έτοιμο κάνω σε κατσαρολάκι το σιρόπι με την ζάχαρη και το νέρό και αφού εχω σουρώσει την μέντα όταν κρυώσει το σιρόπι τα ανακατεύω και βάζω και το χρώμα.αφήνουμε για τουλάχιστον 1 μήνα σε δροσερό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...