Λουκανοπιτάκια καλαμποκιού
Δαμασκηνίδου Βασιλική
Δαμασκηνίδου Βασιλική
Υλικά (για 18 λουκανικοπιτάκια)
1 κούπα γάλα 1% (1 κούπα = 250 ml)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα και επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Μια τσιμπιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
9 μεσαία λουκάνικα Φρανκφούρτης
9 ξυλάκια για σουβλάκια
1 αυγό
Λίγο σουσάμι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα απλά να ζεσταθεί να μην καίει ( να είναι τόσο ζεστό όσο το νερό για ένα μπανάκι μωρού, ωραία ζεστό αλλά να μην καίει καθόλου) και το αδειάζουμε σε ενα μπολ. Προσθέτουμε την μαγιά, την μια κουταλιά της ζάχαρης και την αφήνουμε να "ξυπνήσει" για 2 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα στερεά υλικά μας. Ανακατεουμε σε ενα μπολ, το καλαμποκάλευρο με το σταρένιο αλέυρι, το αλάτι, την σόδα και την πάπρικα.
Επιστρέφουμε στο μπολ με το γάλα και ελέγχουμε να δούμε αν η μαγιά έχει αφρίσει. Αν η μαγιά δεν έχει αφρίσει καθόλου αυτό πιθανόν σημαίνει ότι έχει λήξει, έχει χάσει τις ιδιότητές της. Αφου λοιπόν δουμε την μαγιά να έχει αφρίσει στο γάλα, προσθέτουμε σε αυτό την υπόλοιπη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεουμε με κουτάλι για λίγο και προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια ανακατεύοντας με κουτάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου