Maria Kyrimlidou
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 αυγο
- 1/2 ποτήρια λάδι(καλαμποκέλαιο η σπορέλαιο)
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 /2κουτ.μικρο ζαχαρη,
- 1/2 κουταλάκι μικρο αλατι,
- περίπου 3 με 4 ποτήρια αλεύρι.
Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό χώρο .
Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και με το πάτο του ποτηριού δημιουργούμε μια λακουβιτσα για να βάλουμε την γέμιση.
ΓΕΜΙΣΗ~Τυρί φέτα ή μυζήθρα
2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβακια
1 κρόκο αυγού (για άλειμμα).
τοποθετούμε τα πiτάκια σε λαδόκολλα και τα περνάμε απο πάνω με κρόκο αυγού.180* περίπου 30 λεπτα αναλόγως με το φούρνο μέχρι ροδίσουν
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΚΕΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ Η ΜΕ ΧΩΡΤΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου