Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΥΡΟΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ


Maria Kyrimlidou

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ


  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγο
  • 1/2 ποτήρια λάδι(καλαμποκέλαιο η σπορέλαιο)
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή 
  • 1 /2κουτ.μικρο ζαχαρη,
  • 1/2 κουταλάκι μικρο αλατι,
  • περίπου 3 με 4 ποτήρια αλεύρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ~Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά ετσι ώστε η ζύμη να μην κολλάει.
Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό χώρο .
Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και με το πάτο του ποτηριού δημιουργούμε μια λακουβιτσα για να βάλουμε την γέμιση.
ΓΕΜΙΣΗ~Τυρί φέτα ή μυζήθρα
2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβακια
1 κρόκο αυγού (για άλειμμα).
τοποθετούμε τα πiτάκια σε λαδόκολλα και τα περνάμε απο πάνω με κρόκο αυγού.180* περίπου 30 λεπτα αναλόγως με το φούρνο μέχρι ροδίσουν

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΚΕΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ Η ΜΕ ΧΩΡΤΑ