ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ Nutela
ΑΓΑΠΗΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
Υλικα
Διαλυουμε την μαγια στο χλιαρο γαλα προσθετουμε 100γρμ αλευρι και το αφηνουμε να ενεργοποιηθει η μαγια για 10 λεπτα περιπου.
Ανακατευουμε ζαχαρη, αυγα ,βουτυρο,βανιλια,300γρμ.αλευρι.
Στο μειγμα αυτο προσθετουμε το μειγμα της μαγιας,και ζυμωνουμε προσθετοντας οσο αλευρι χρειαστει ακομα για να εχουμε μια ζυμη μαλακη ,λεια, και ελαστικη. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει για 2 ωρες περιπου .
Ανοιγουμε την ζυμη πανω σε λαδοκολα και αποφευγουμε να προσθεσουμε και αλλο αλευρι γιατι η ζυμη δεν κολλαει, γεμιζουμε και τυλιγουμε οπως τα κρουασαν.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να διπλασιαστουν σε ογκο.
Αλειφουμε με το μειγμα αυγου γαλακτος και φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175β.για15 λεπτα περιπου .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΑΓΑΠΗΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
Υλικα
- Αλευρι 500γρμ.
- Μαγια 25γρμ.,δηλαδη ενας κυβος
- Γαλα 150γρμ.
- Βουτυρο 50γρμ. λιωμενο
- Ζαχαρη 150γρμ.
- Αυγα 2 τμχ.μεγαλα
- Βανιλια 1 κουταλακι του γλυκου
- Nutela η Μαρμελαδα
- Επαλειψη
- 1 κροκος αυγου με λιγο γαλα
Διαλυουμε την μαγια στο χλιαρο γαλα προσθετουμε 100γρμ αλευρι και το αφηνουμε να ενεργοποιηθει η μαγια για 10 λεπτα περιπου.
Ανακατευουμε ζαχαρη, αυγα ,βουτυρο,βανιλια,300γρμ.αλευρι.
Στο μειγμα αυτο προσθετουμε το μειγμα της μαγιας,και ζυμωνουμε προσθετοντας οσο αλευρι χρειαστει ακομα για να εχουμε μια ζυμη μαλακη ,λεια, και ελαστικη. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει για 2 ωρες περιπου .
Ανοιγουμε την ζυμη πανω σε λαδοκολα και αποφευγουμε να προσθεσουμε και αλλο αλευρι γιατι η ζυμη δεν κολλαει, γεμιζουμε και τυλιγουμε οπως τα κρουασαν.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να διπλασιαστουν σε ογκο.
Αλειφουμε με το μειγμα αυγου γαλακτος και φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175β.για15 λεπτα περιπου .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου