Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Γιαουρτλου ! μινι (προταση) για ατομικο πρωτο πιατο.


Eleni Lyri Tsolakoudi




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΤΑ
  • 1 ποτηρι χλιαρο γαλα 
  • 1 φακ.ξερη μαγια 
  • 1 κ.γλ.ζαχαρη
  • ενα κ.γλ. αλατι
  • 4 κ.σ. ελαιο
  • 500 γρ. Αλευρι Περιπου.
Αφου πλασουμε το ζυμαρακι μας (να μην κολαει στα χερια) αφηνουμε να φουσκωσει .....σε αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε χοντρο φυλλο 3 χιλιοστα περιπου μεγεθος 25-30 εκατοστα (οσο μπορουμε) παιρνουμε ενα ποτηρι και βγαζουμε πιτακια ....κανουμε τρυπουλες με πιρουνι (για να το εμποδισουμε να φουσκωσει) και τυγανιζουμε ...αφηνουμε σε αποροφητικο χαρτι.... και ετοιμες......
Κεμπαμπ

  • 1/2 κιλο κιμα ανάμικτο
  • 1 κρεμυδι μετριο τριμμένο
  • κυμινο .....αλατι .....κοκκινο πιπερι .....πιπερι
  • 1- 2 σκελιδες σκορδου λιωμενη
  • μαιντανο
  • δυοσμο
  • ενα κροκο αυγου
  • 1  κ.σ. ξυδι
  • 2 κ.σ. ελαιολαδο
Ζυμωνουμε αρκετη ωρα (μπορουμε και στο μιξερ με γαντζο) αφηνουμεστο, ψυγειο μια ωρα ......πλαθουμε κεμπακια σε μακρος οσο η πιτουλα μας .....και ψηνουμε στο φουρνο ητε σε γκριλιερα.
Σαλτσα
  • 2 κ.σ. ελαιο
  • 1 κρεμυδι μετριο ψιλοκομενο
  • 1 πρασινη πιπερια ψιλό κομμένη
  • 1 κοκκινη πιπερια ψιλο κομμενη
  • 2 σκελιδες σκορδου
  • Μια δυο ντοματες χοντρο κομμενη χωρις τα σπορια μονο το εξωτερικο της
  • 1 κ.σ. πελτε
  • Αλατι ....πιπερι....πιπέρι κοκκινο ....
  • Δυοσμο μια κ.σ.
  • λιγο νερακι
Με την σειρα που τα δίνω τα υλικα αρχιζουμε να τσιγαριζουμε και να προσθετουμε τα υλικα .......θελουμε μια πηχτή σαλτσα.....
Σαλτσα γιαουρτιου
  • 300 γρ. Γιαουρτι στραγγιστο
  • 1 κ.σ. ελαιολαδο
  • 2 σκελιδες σκορδου πολτο (αφαιρουμε απο μεσα το ριζακι)
  • Παπρικα σκονη γλυκεια για το πασπαλισμα.....
Στήσιμο
Πρωτα την πιτουλα μετα τα κεμπακια ....κοκκινη σαλτσα...τελος την σαλτσα γιαουρτιου .......πασπαλισμα με παπρικα......¡!!!!!!!!!!!!!
Σημείωση ......η ευκολη λυση για τις πιτουλες απο σουπερ μαρκετ πουλανε ετοιμες ....,εγω για να πω την αληθεια αυτες πηρα (λογο χρονου και ασθένειας).....τολμηστε να τις κανετε αξιζει τον κοπο ....τελοιες!!!!..