Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΜΥΡΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ


Η Maria Kyrimlidou

ΖΥΜΗ


  • αλεύρι όσο πάρει για μία μαλακή ζύμη 
  • 1 ποτήρια νερό 
  • 1/2 φλιτζ. καφέ ξύδι 
  • 1/2φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα 
Η ΓΕΜΙΣΗ

  • Τυροκαυτερη 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συγκεντρώνουμε τα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε μια λεκάνη. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας εύκολα. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες Λαδώνουμε τα ιδικά μας χωνάκια και τυλίγουμε γύρο-γύρο με την ζύμη.Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα .Περνάμε την επιφάνεια με ενα κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.περίπου 30 λεπτά και λιγότερα.
Γεμίζουμε με~τυροκαυτερη,εσεις παλι μπορειτε να τα γεμίσετε με την ρώσικη σαλάτα, μελιτζανοσαλατα η τέλος πάντων με οτι σας αρέσει!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...