Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΙΕΣ




Τα εφτιαξε 
Rafaela Arifi


Δυο μερες στην αλμυρα κ ειδη ειναι ετοιμες! Το μυαλο μου εκει , να σηκωθω να φαω ψωμι με ελιες!
Φτιαξ τε τες κ δεν θα χασετε! Οι αγοραστες δεν αξιζουν μια μπροστα σε αυτες!
Οσο για την αλμυρα μου ειχαν δοσει αναλογια

  • 1000 μλ νερο 
  • 100 γρ αλατι
  • 10 γρ ξινο
αλλα δεν εχω φτιαξει ποτε κ δεν ξερω πως ειναι αυτες οι αναλογιες!
1)Μαζευουμε ή αγοραζουμε τις ελιες
2)Χτυπαμε με ενα σφυρί ή πετρα την καθε μια
3)Βαζουμε γαντια να μην μας μαυρισουν τα χερια κ γυαλια για να προστατεψουμε τα ματια
4)Τις ριχνουμε σε βαρελι κ τις ξεπλένουμε πολυ καλα κ τις αφηνουμε στο νερο.
Αλλάζουμε το νερο καθε μερα για 10-15 μερες κ δοκιμάζουμε. Οταν μας αρεσει η γευση της κ εχει φυγει η πικριλα ετοιμαζουμε την αλμυρα!
5)Σε καθαρή πετσετα βαζουμε ακατεργαστο αλατι κ δενουμε σε πλαστη
6)Βουταμε σε μια λεκάνη με νερο κ δοκιμάζουμε εαν εχει γινει βουτώντας στο νερο ενα ωμο αυγο
7)Οταν το αυγο βγει στην επιφανεια οσο ειναι το μεγεθος του μεγαλου μας νυχιου ειναι ετοιμη.
Διαλύουμε σε μισο ποτήρι νερο ξινο κ ριχνουμε στην αλμυρα. Εμεις βαλαμε 3 κουταλιες τις σουπας.
Βαζουμε παλι το αυγο κ εαν βγαινει οπως στην φωτο ειναι ετοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...