Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕΡΕΝΤΑΣ


Maria Kyrimlidou
Τι χρειαζόμαστε:


  • 500 γρ. φαρίνα
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ
  • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 1/4 φλ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  •  4 κουταλιές της σούπας μερέντα
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο την ζάχαρη και τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες .
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά την φαρίνα ανακατεύοντας συγχρόνως.
Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα ρίχνουμε τις 4 κουταλιές μερέντας , δεν ανακατεύουμε το σπρώχνουμε απλά μέσα στο μίγμα.
Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή ταψί κ ψήνουμε για μια ωρα περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο και στουσ 160 βαθμους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε περισσότερη σοκολάτα μπορείτε αφού βγάλετε το κέικ απο τον φούρνο να ρίξετε απο πάνω κι άλλη μερέντα ώστε να λιώσει και να γίνει πιο σοκολατένιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...