Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΑΜΠΑΣ

Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ


  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 1 μπεικιν
  • ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 ποτηρια νερό
  • 2 ποτηρια ζάχαρη
  • 2 σταγόνες λεμόνι
  • ΓΕΜΙΖΣΗ
  • 2 κουτιά μορφατ
  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη(αν θέλετε να μην είναι πολύ γλυκια η γεύση μη βάλετε πολύ άχνη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗΕτοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 με 7 λεπτά.Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τις σταγόνες λεμονιού.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρισουνε.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ και βάζουμε το μιγμα.Ψήνουμε στο προθερμασμενο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί χωρίζουμε το παντεσπάνι στα δυο κομμάτια Σιροπιάζουμε το κάτω παντεσπάνι ,γεμίζουμε με την κρέμα (χτυπημένη μορφατ μαζί με την ζάχαρη άχνη)Βαζουμε απο πάνω το δεύτερο κομμάτι ,το σιροπιάζουμε και αυτό.Γεμίζουμε την επιφάνεια με την ψίχα απο καρύδια.


.