Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ρεβανί χωρίς αυγά με κρέμα λεμονιού!!!


Η Afrodith Kxagia
ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. ζάχαρη 
  • 1 λεμόνι το χυμό του 
  • 1 γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 φλ. βούτυρο μαλακό λιωμένο και κρύο ή σπορέλαιο 
  • 1-1/2 φλ. χοντρό σιμιγδάλι
  • 3/4 φλ. καρύδα
  • 1 κοφτο κ.γ. μπέικινκ πάουντερ 
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 βανίλια 
  • ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • αμυγδαλόψιχα για το γαρνίρισμα 

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη 
  • 2 φλ. νερό 
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του φλούδα λεμονιού 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι και το γιαούρτι και με σύρμα τα χτυπάμε να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, την καρύδα, το μπέικινκ, τη σόδα, τη βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μικρό βουτυρωμένο πυρίμαχο ή τετράγωνο 25 εκ.
Η στρώση του ρεβανί πρέπει να είναι λεπτή. Χαράζουμε την επιφάνεια σε νοητά κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα αμύγδαλο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα για 4-5' και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστό. Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι.
Μόλις βγάζουμε το ρεβανί όπως είναι καυτό, βουτάμε μαχαίρι σε ζεστό νερό και χαράζουμε σε κομμάτια. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το ζεστοί σιρόπι λίγο λίγο να το πιει σχεδόν όλο.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Δεν είναι το κλασικό ρεβανί. Δεν φουσκώνει πολύ, πρέπει να είναι χαμηλό σε ύψος και καλά σιροπιασμένο. Είναι μοναδικό.
Ψήνουμε για περίπου 35' να ροδίσει.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
  • 1 φλ. γεμάτο νερό 
  • 1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά 
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη 
  • ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τον κουρκουμά, το χυμό, το ξύσμα και ανακατεύουμε με σύρμα. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει. Όπως είναι ζεστή περιχύνουμε κέικ, ρεβανί και τούρτες. Όταν κρυώσει λίγο και σταθεροποιηθεί γεμίζουμε μπισκότα, κέικ, τούρτες ή αλείφουμε σε ψωμί. Ελέγχουμε την πυκνότητα της κρέμας προσθέτοντας ή αφαιρώντας λίγο υγρό. Να θυμάστε όταν κρυώσει σφίγγει αρκετά σαν ζελέ. Καλή επιτυχία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...