Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Λεμονοπιτα η αλλιώς Lemon pie


Μαρία Πέγιου


Για την βάση:
  • 225γρ αλεύρι κοσκινισμενο 
  • 2 κ.τ.σ ζάχαρη αχνη
  • 125γρ μαργαρίνη από το ψυγείο
  • 2 1/2 κ.τ.σ κρύο νερό
  • Για την κρέμα λεμονιού
  • 50γρ κορν φλαουρ
  • 125ml νερό
  • 250 ml χυμό λεμονιού φρέσκο
  • 430γρ ζάχαρη αχνη
  • 60 γρ μαργαρίνη σε κομμάτια
  • 4 αυγά'(κροκαδια)

  • Για την μαρεγκα
  • Τα 4 ασπραδια
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη αχνη προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια πλαθουμε ώσπου να μοιάζει η ζύμη με φριγανια τριμμενη τέλος βάζουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη ανοίγουμε το φύλλο 5 χιλιοστά περίπου τοποθετούμε τη ζύμη σ ένα ταψακι (χωρίς τη μεμβράνη) έπειτα σκεπαζουμε με μια λοδοκολλα και την αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.( η ζύμη να καλύπτει το τοιχωμα του ταψιου ταρτιερας για να μην απλωσει η μαρεγκα μετα) Όταν είναι έτοιμη ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 15-20 λεπτά στους 180. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα λεμονιού Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κορν φλαουρ το νερό το χυμό λεμονιού και την μισή αχνη σιγοβραζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει.
Χτυπάμε ελαφρά τους κροκους με το βούτυρο ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα λεμονιού συνεχίζουμε δυνατά το χτύπημα μέχρι να γίνει χλιαρό τέλος το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατευοντας συνέχεια και δυνατά. Βάζουμε την πάνω στην ψημενη βάση την απλώνουμε με ένα βρεγμένο κουτάλι την αφήνουμε να κρυώσει ώσπου να ετοιμασουμε την μαρεγκα προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 Χτυπάμε τα ασπραδια και την υπόλοιπη αχνη σε δυνατή ταχύτητα (την αχνη την βάζουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι) ώσπου να στέκεται την απλώνουμε πάνω από την κρέμα λεμονιού κάνοντας κορυφές μ ένα κουτάλι ψήνουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδισει (πάνω από την κρέμα μπορούμε να βάλουμε και κομποστα σε ψιλοκομμένα κομμάτια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...