Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Εκμεκ κανταΐφ!!Vaso Grigoriadou‎



Vaso Grigoriadou 

Υλικα για το εκμεκ:
  • 500 γρ κανταΐφι
  • 120 γρ βουτυρο.
  • Για το σιροπι:
  • 700 γρ ζαχαρη 
  • 500 ml νερο.
Για την κρεμα:
  • 1 λιτρο γαλα 
  • 6 κροκους αυγων
  • 200γρ ζαχαρη 
  • 100γρ βουτυρο 
  • 100 γρ κορν φλαουρ
  • 2 βανιλιες.
Για την σαντυγι:
  • 500γρ σαντυγι φυτικη.
  • Και για επικαλυψη φυστικι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεκιναμε κανοντας το σιροπι.
  2. Μολις λιώσει η ζάχαρη το αποσύρουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε να κρυωσει.
  3. Ανοιγουμε καλα το κανταΐφι,το απλωνουμε στο ταψι μας και αφου εχουμε λιωσει το βουτυρο ραντιζουμε καλα ετσι ωστε να παει παντου.
  4. Ψηνουμε για 1 ωρα στον αερα στους 160.
  5. Οταν το βγαλουμε ετσι οπως ειναι καυτο ριχνουμε επανω το κρυο σιροπι και το αφηνουμε να κρυωσει καλα.

Παμε για την κρεμα.
  1. Βαζουμε το γαλα μας σε μια κατσαρολα μαζι με τη μιση ζαχαρη σε χαμηλη θερμοκρασια για να μη μας καψει..μεσα σε ενα αλλο μπολ ριχνουμε τους κροκους με την υπολοιπη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα,στη συνεχεια ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ και τις βανιλιες..δεν σταματαμε να ανακατευουμε.
  2. Το μειγμα μας θα γινει καπως σφιχτο,γι αυτο θα παρουμε λιγο γαλα απο την κατσαρολα μας και θα το αραιωσουμε..ανακατευουμε καλα και αφου το γαλα μας εχει αρχισει να καιει περνουμε λιγο λιγο και βαζουμε στο μειγμα με τα αυγα..περιπου 3 κουταλες..αφου το κανουμε ριχνουμε ολο το μειγμα στο υπολοιπο γαλα και δεν σταματαμε να ανακατευουμε μεχρι να πηξει..οταν ειναι ετοιμη η κρεμα τη σηκωνουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο,ανακατευουμε παλι μεχρι να λιωσει.
  3. Την βαζουμε κατευθειαν πανω στο κανταΐφι μας και την σκεπαζουμε καλα με μεμβρανη..την βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να κρυωσει πολυ καλα.περιπου 2 με 3 ωρες..
  4. Τελος χτυπαμε τη σαντυγι μας και την βαζουμε πανω απο την κρεμα.χαραζουμε απο τη μια ακρη ως την αλλη με ενα πιρουνι,ριχνουμε επανω τα φυστικια και ετοιμο το γλυκο μας!!(βγαινουν 20 κομματια).