Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Ντολμαδάκια γιαλαντζί



Violet Violet




  • Αλπελόφυλλα 100 περίπου τμχ. ή ένα βάζο εμπορίου, 
  • Ρύζι καρολίνα 2,5 κούπες,
  • Ανιθο ένα ματσάκι μεγάλο,
  • Κρεμμύδια ξερά 4-5 μεγαλούτσικα,
  • Λεμόνι ένα στυμμένο,
  • Λάδι ελαιόλαδο 1 κούπα, 
  • Αλάτι, Πιπέρι κατά βούληση
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και τυλίγουμε ένα ένα τα ντολμαδάκια. Τα τοποθετούμε σφιχτά στην κατσαρόλα. Μόλις τελείωσουν όλα, στίβουμε ακόμη ένα λεμόνι μισή κούπα λάδι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με χλιαρό νεράκι μέχρι το σημείο των γιαλαντζί μας. Σκεπάζουμε με πιάτο για να μείνουν ...ήσυχα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά το πολυ. Καλή επιτυχία.