Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
- 5 πατάτες μεγάλες κομμένες ψιλές στρογγυλές
- 1 καρότο μεγάλο ή 2 μικρά
- 500 γρ μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
- μισό ποτήρι του ελληνικού καφέ νερό
- θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες(ψιλές)
Τις απλώνουμε στο πυρέξ.Από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια,τα καρότα κομμένα σε κύβο ή τριμμένα.
Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και κλείνουμε πάλι με μια ψιλή στρώση πατάτας.
Ρίχνουμε το νερό, τα μπαχαρικά μας και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 20 λεπτά
Έπειτα ανοίγουμε το αλουμινοχαρτο και ρίχνουμε το λαδάκι . Ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσουν οι πατάτες.στους 180C
Τις απλώνουμε στο πυρέξ.Από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια,τα καρότα κομμένα σε κύβο ή τριμμένα.
Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και κλείνουμε πάλι με μια ψιλή στρώση πατάτας.
Ρίχνουμε το νερό, τα μπαχαρικά μας και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 20 λεπτά
Έπειτα ανοίγουμε το αλουμινοχαρτο και ρίχνουμε το λαδάκι . Ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσουν οι πατάτες.στους 180C
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου