Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ





Η Maria Kyrimlidou

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 1ποτηρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 1 μπεικιν
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/2 κ.γ .αλάτι
  • 1/2 κ.γ.ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 500 γρ.περίπου και παραπάνω μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακία.
  • 1 αυγό για το άλειμμα
  • ΓΕΜΙΣΗ
  • 300γρ.τυρί φέτα
  • 1 ντομάτα φρέσκια στο τρίφτη
  • πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά ,με 1/2 κ.γ. ζάχαρη και με 3 κ.σ.αλεύρι.

Αφήνουμε για 5 λεπτά.
Μόλις φουσκώσει η προζύμι ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Δίνουμε σχήμα στα τυροπιτακια μας γεμίζοντας τα με την γέμιση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ
Τρίβουμε το τυρί με τα χερια και την ντομάτα στον τρίφτη. Βάζουμε το πιπερακι μας.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ενα χτυπημένο αυγουλακι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμους. για 30 περίπου λεπτα.