Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
- 1κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσες
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- χυμός από 3 πορτοκάλια
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φακ. μπέικιν
- 1 κ. γλυκού σόδα
- 2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ξύσμα από πορτοκάλι
- κανέλα (προαιρετικά)
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τη ζάχαρη και το λάδι και προσθέτουμε σιγά σιγά το μέλι αφού το έχουμε ζεστάνει λίγο σε μπεν μαρί. Σ΄ ένα μπολ αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με το μίγμα ζάχαρης. Προσθέτουμε το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρώς. Σ' αυτό το σημείο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με τα χέρια έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε πάχους περίπου 5 χιλιοστών , τα αραδιάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40' σε αντίσταση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου