Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Πολυχρωμο κέικ





Η Μαρία Πέγιου



ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. Βούτυρο 
  • 2 φλ. Ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • 4 φλ. Αλεύρι 
  • 1 ποτήρι γάλα 
  • 1 μπεικιν
  • 1 ποτήρι γάλα 
  • Διάφορα χρώματα ( κόκκινο κίτρινο μπλε πράσινο)
Για την επικάλυψη:
  • 4 κομμάτια κουβερτούρα 
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
Για την διακόσμηση:
  • Τρουφες (μπαλιτσες)
Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ Χτυπάμε το βούτυρο να μαλακωσει προσθέτουμε τη ζάχαρη ώσπου να ασπρισει το μείγμα, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύουμε το μπεικιν με το αλεύρι και ρίχνουμε σταδιακά με το γάλα (δλδ μια φορά αλεύρι μια γάλα) ώσπου το μείγμα να γίνει λειο. (Αν βγει λίγο σκληρό προσθέτουμε λίγο γάλα, αν βγει μαλακό λίγο αλεύρι) Το μείγμα θέλουμε να είναι λίγο υγρό (κανονικό) όχι σφιχτο για να απλώσει εύκολα στην φόρμα. Παίρνουμε 5 διαφορετικά μπολακια και βάζουμε περίπου μέχρι τη μέση το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε στο καθένα από αυτά χρώμα ζαχαροπλαστικης. Εγώ έβαλα τα κλασικά κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, και στο πέμπτο μπολ έκανα μίξη το κίτρινο με το κόκκινο (κι έγινε πορτοκαλι) Βουτυρωνουμε καλά τη φόρμα του κέικ και προσθέτουμε ένα ενα τα χρώματα με τη σειρά που τα έγραψα πιο πάνω. (Το μείγμα το βάζουμε στη μέση της φόρμας και όταν προσθέτουμε το υπόλοιπο απλωσει από μόνο του). Ψήνουμε στους 160 στις αντιστασεις για 1 ώρα και 10 λεπτά. Η στους 150 στον αέρα για μια ώρα. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το σκεπαζουμε καλά να κρυώσει έπειτα ξεφορμαρουμε και ετοιμάζουμε τη σοκολάτα.
Σε Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος μόλις ζεσταθει λίγο ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά όταν πιχτωσει λίγο το αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και την ρίχνουμε πάνω στο κέικ το καλυπτουμε όλο. Και τέλος ρίχνουμε τις τρουφες-μπαλιτσες. Η ότι άλλο μας αρέσει.