Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Αρτοκλασίες



Valia Stavridou
Υλικά



  • Αλεύρι άσπρο 1 κιλό
  • Ζάχαρη 1/2 κούπα
  • Χυμό πορτοκαλιού 3/4 της κούπας
  • Ούζο 2 φλιτζανάκια του καφέ
  • Ταχίνι 125 γρμ
  • μαχλέπι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Κακουλέ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαστίχα Χίου τριμμένη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαγιά 30 γρμ.
  • Νερό 1 κούπα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού 3 κουταλάκια του γλυκού
  • Γλυκάνισο 1 κουταλιά της σούπας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το ταχίνι και τη ζάχαρη σε μία λεκάνη της κουζίνας, ν'ασπρίσει. Βράζουμε το νερό με το γλυκάνισο για 10 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό, λιώνουμε μέσα τη μαγιά, προσθέτουμε 1 κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 15-20 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας και τη μαγιά. Πλάθουμε καλά τη ζύμη και την βάζουμε σε αλευρωμένο στρόγγυλο ταψί.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς επί 20 λεπτά περίπου.

Αν θέλετε να τα κάνετε τσουρεκάκια, βγαίνουν 12 κομμάτια