Maria KyrimlidouΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
- 12 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες , με την ουρά και το κεφάλι
- 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 μπολ φρέσκια ντομάτα, τριμμένη ή 1 κονσέρβα κονκασέ
- 100 γρ. τυρί φέτα
- αλάτι , πιπέρι
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/4/κ.γ.κοικκινο πιπερι σε σκονη
- 1/4 κ.γ. chili
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά .
Ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο, βάζουμε τις γαρίδες. Από πάνω θρυμματίζουμε τη φέτα και σκεπάζουμε με τη σάλτσα.
Αφήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά να γκρατιναριστεί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.(προαιρετικά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου