Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Σοκολατένιο banoffee

πηγη εδω
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:



  • 250 γρ. μπισκότα Digestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • Για τη κρέμα:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 μπανάνες κομμένες οριζόντια στη μέση ή σε ροδέλες
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος των 200 ml πλήρης λιπαρών 36%
  • 1 μικρή σοκολάτα γάλακτος για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής
Για την βάση: Λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε μαζί με τα αλεσμένα μπισκότα, το κακάο και την βανίλια. Απλώνετε το μείγμα σε μια φόρμα με διάμετρο 20 εκ.και στο περίγυρο σε ύψος περίπου 5-6 εκατοστών. Αφήνετε να κρυώσει.
Για την κρέμα: 

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να λιώσει η και γίνει λείο. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε να βράζετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας απαλά. Όταν βράσει το μείγμα το αφαιρείτε από την φωτιά, προσθέτετε τα 150 γρ. κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας και τα ανακατεύετε για να λιώσουν. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.
Στην βάση τοποθετείτε τις μπανάνες, απλώνετε την κρέμα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια και από πάνω βάζετε την χτυπημένη σε σαντιγί κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις. Διακοσμείτε με ξύσμα κουβερτούρας σοκολάτας.

Αν δεν σας “δέσει” καλά η κρέμα προσθέστε 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμμένη σε 1/3 ποτηράκι κρασιού νερό.