Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΟΥ



Alexios Kigiannidis
Υλικα για το παντεσπανι μελιου:


  • 3 αυγα 
  • 1/2 ποτηρι ζαχαρη
  • 1 ποτηρι αλευρι
  • 4 κουταλιες σουπας μελι
  • 1 κουταλακι γλυκου μαγειρικη σοδα



Υλικα για την κρεμα: 

  • 1 λιτρο γαλα
  • 2 αυγα
  • 2 βανιλιες
  • 50 γρ βουτυρο 
  • 1 φλιτζανι κορν φλαουρ
  • 1 ποτήρι ζαχαρη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψημενα καρυδια μαζι με ινδοκαρυδο για πασπαλισμα καθε στρωσης και απο πανω την τουρτα.
Διαδικασια παρασκευης : Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη 5 λεπτα με το μιξερ. Σε ενα κατσαρλακι μικρο βαζουμε το μελι και το ζεσταινουμε στους 50 βαθμους περιπου και ριχνουμε μεσα την σοδα. Ανακατευουμε γρηγορα με ενα κουταλι , αυτο το μειγμα θα αφρισει, η οξυτητα του μελιου θα σβησει τη σοδα. Ανακατευουμε μεχρι να παρει ενα καραμελενιο χρωμα. Προσθετουμε αυτον τον μελενιο αφρο στο μειγμα με τα αυγα ανακατευοντας σιγα σιγα και προσθετουμε σε 2 δοσεις το αλευρι παλι ανακατευοντας με το μιξερ. Θα βγει μια ζυμη υγρη σαν χυλος φαινεται στην φωτογραφια. Εννοειται λαδωνουμε και αλευρωνουμε το ταψακι η την φορμα , και ριχνουμε το μειγμα. Πολυ βασικο να σκεπασετε το ταψακι με αλουμινοχαρτο κατα το ψησιμο. Ψηνουμε στους 180 βαθμους 40-45 λεπτα. Το παντεσπανι τριπλασιαζεται στο υψος, και γινεται ελαφρυ σαν αφρος. Το κοβετε παραλληλα και ενδιαμεσα σε στρωσεις την κρεμα και τα καρυδια.
Διαδικασια παρασκευης κρεμας: Βαζουμε τα αυγα σε ενα μπολ, ριχνουμε μεσα και ενα ποτηρι γαλα, ανακατευουμε καλα με μιξερ, προσθετουμε το κορν φλαουρ. Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το υπολοιπο γαλα , τις βανιλιες και την ζαχαρη, μολις παρουν βραση, παιρνουμε απο το ζεστο γαλα με μια κουταλα και προσθετουμε λιγο λιγο στο μειγμα των αυγων ανακατευοντας παραλληλα, μολις παρει θερμοκρασια το μειγμα το χυνουμε στην κατσαρολα με το γαλα και συνεχεια χτυπαμε με συρμα ωσπου να δεσει η κρεμα.Τελος προσθετουμε το βουτυρο. Πρεπει να ειναι λιγο ρευστη για να απορροφηθει λιγο απο το παντεσπανι.
Καλη σας ορεξη !