Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΡΕΚ




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΕΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ!!!
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 600 γραμ. νερό
  • 10 γραμ. αλάτι
  • μισο φλιτζανι του ελληνικού καφέ λάδι(ελαιόλαδο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλάτι, το αλεύρι, το νερό και το λάδι, ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.Έπειτα, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σκεπάζοντάς το με ολοκάθαρο βαμβακερό ύφασμα για 1 ώρα περίπου.Έπειτα, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σκεπάζοντάς το με ολοκάθαρο βαμβακερό ύφασμα για 1 ώρα περίπου.Αμέσως μετά ανοίγουμε το περέκ σε αλευρωμένο τραπέζι με την βοήθεια ενός πλάστη. Για να μην κολλάει το φύλλο πάνω στο πλάστη πασπαλίζουμε με αλεύρι, όσο χρειαστεί.Στο επόμενο στάδιο ψήνουμε τα φύλλα Περέκ στο τζάκι, στο σάτς, προσεχτικά και από τις δύο μεριές ή στο τεπανγιάνκη.
+Διατηρούνται σε δροσερό μέρος για 1 περίπου χρόνο.