Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Κόλυβο για τους Τρεις Ιεράρχες

Κόλυβο για τους Τρεις Ιεράρχες
Απο την 
Nikoleta Nikoletaki‎


Εορτάζει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Όχι μόνον η Παιδεία η ελληνική και οι δάσκαλοι.........
Εορτάζουν οι θεολόγοι, οι μοναχοί, οι αρχιερείς, οι κληρικοί, οι καθηγητές,οι δάσκαλοι, οι σπουδαστές, οι ποιητές, οι φιλόσοφοι, οι ιατροί, οι ηγεμόνες,οι παιδαγωγοί, οι ρήτορες,οι φιλόλογοι, οι βιολόγοι, οι φυσικοί,οι πολιτικοί επιστήμονες, οι κοινωνικοί και δημόσιοι λειτουργοί, οι συγγραφείς,οι αγωνιστές, οι καθηγητές του εργατικού δικαίου, οι δικαστικοί, οι νομικοί, οι εργαζόμενοι, οι ακτιβιστές, οι εθελοντές παντός είδους, αστρονόμοι, μαθηματικοί, αρχαιοδίφες, ερευνητές,οι νοσοκόμοι, οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι, οι πατέρες, οι αναλυτές, οι καλλιτέχνες, οι ευεργέτες, οι πλούσιοι και οι πένητες, οι εν τω κόσμω και οι ασκητές, οι φίλοι και οι συγγενείς...οι.. οι... οι... Τρείς Ιεράρχες, οικουμενικής και πανανθρώπινης εμβέλειας!
Μέγας Βασίλειος. Ο Πατέρας των Πατέρων. Ασκητική αρχοντιά, πρότυπο παιδαγωγού, ελεήμων και φιλάνθρωπος μέχρι θυσίας εσχάτης, κατήγορος του πλούτου, κρουνός θεολογίας, χάρακας της ορθόδοξης πατερικής παράδοσης, λειτουργός ισάγγελος και προφήτης θεηγόρος των οραμάτων του Θεού, ζωντανή εικόνα του ευαγγελίου του Χριστού.
Γρηγόριος ο Θεολόγος. Ο ευαίσθητος και ατσαλένιος ταυτόχρονα. Ποιητής και ησυχαστικός και μαζί δραστήριος πρόμαχος της ορθοδοξίας και πατέρας της δοκιμαζόμενης εκκλησίας. Αετός υψιπετής της θεολογίας. Ζωντανό και πλήρες δοχείο του αγίου πνεύματος. Εικόνα ζωντανή της Ειρήνης του Θεού. Ο κανόνας της Εκκλησίας και δεύτερος Ιωάννης.
Ιερός Χρυσόστομος. Ο ασυμβίβαστος γίγαντας. Ο φιλάσθενος και αδαμάντινος στύλος της εκκλησίας. Ο έλεγχος και ο διδάσκαλος. Ο δεύτερος Πρόδρομος και υπερασπιστής των αδικημένων. Ο πατέρας των απλών και καταπονημένων. Ο κανόνας της εγκρατείας και πηγή της αστείρευτης φιλανθρωπίας. Ο χρυσός ποταμός της ευαγγελικής ερμηνείας,ο άλλος Παύλος, ο δέκατος τρίτος Απόστολος!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ....


Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ σιτάρι αποφλειωμένο
150 γρ καβουρδισμένα άσπρα αμύγδαλα ανάλατα χονδροκομμένα
150 γρ καρυδοψιχα χονδροκομμένη
60 γρ σταφίδες ξανθές
250 - 300 γρ άχνη ζάχαρη
1,5 περίπου ποτήρι καβουρδισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλυκού κύμινο
1 κ. γλυκού κανέλα
Κουφέτα ασπρα και ασημένα μπιλάκια

Πώς το κάνουμε:
Ξεπλένω το σιτάρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να το σκεπάσει αρκετά και το μουλιάζω για 2-3 ώρες μετά έτσι όπως είναι το βράζω για 2-3 ώρες ώσπου ν ανοίξει και να φουσκώσει κλείνω την εστία και τ αφήνω στο μάτι για 1 ώρα (προσοχή να χει αρκετο νερό η κατσαρολα).
Το στραγγίζω, το ξεπλένω με κρύο νερό και το απλώνω καλα σε μια πετσέτα να στεγνώσει για 3-4 ώρες ανακτεύοντάς το ανα διαστήματα.
Αναμυγνείω τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, τα μπαχαρικά και 5-6 κουταλιές σούπας από το καβουρδισμένο αλεύρι με το σιτάρι. Σε περίπτωση που μετά τη μίξη το σιτάρι είναι κάπως υγρό μπορείτε να προσθέσετε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Τα ρίχνω όλα σ'ενα πιάτο (ή στο σκεύος που θέλω να χρησιμοποιήσω) το πατάω πολύ καλά με τα χέρια και απλώνω από πάνω κοσκινίζοντας το υπόλοιπο αλεύρι να καλύψει καλά την επιφάνεια.
Χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη ισιώνω το αλεύρι και κοσκινίζω από πάνω την άχνη ζάχαρη.
Πάλι με μια μεμβράνη ισιώνω την άχνη και με τα κουφέτα κάνω ένα σταυρό και τα ασημένια μπαλάκια στολίζω γύρω γύρω.ΠΩΣ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
Σ ενα ταψάκι απλώνω το αλεύρι και το βάζω στο γκριλ για 1 λεπτό περίπου ή μέχρι να ξανθύνει ανακατεύοντας το ενδιάμεσα
ΠΗΓΗ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...