Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΒΑRBIE



1 ΔΟΣΗ ΚΕΙΚ ΑΠΛΟ(αν θελετε να ειναι το φόρεμα πιο ψιλο να κάνετε 2 δόσεις κέικ)
Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ

  • 1 βάζο (500μλ)κομπόστα της αρεσκείας σας φτιαχτή ή έτοιμη 


ΚΡΕΜΑ

  • 2 μορφατ
  • 1 ζαχαρούχο
  • Ζαχαροπαστα έτοιμη και τα διακοσμητικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέικ.
Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς.
Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Χτυπάτε ώσπου να γίνει το μείγμα λείο.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα.
Ψήνετε για μια ώρα περίπου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ

Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat( να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί).
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Αφου ψηθεί το κέικ το χωρίζουμε σε 3 μερη
Το κάθε παντεσπάνι το ποτίζουμε με την κομπόστα και ανάμεσα βάζουμε τη χτυπημένη κρέμα μας.Στην τρύπα που δημιουργείτε απο την φορμα του κεικ βάζουμε την κούκλα μας αφού την τυλίξουμε με ζελατίνα.Στολίζουμε την κούκλα με την έτοιμη ζαχαροπαστα.