Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΓΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

Λαγάνα χωρίς ζύμωμα  
ΑΠΟ ΤΗΝ 
Myrto Aggelou
Υλικα



  • μισο κιλο αλευρι χωριατικο
  • μισο κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 3κσ ζαχαρη
  • 2κγ αλατι
  • 1 φακ μαγια ξηρή
  • 1φλυτζ του καφε λαδι ή ταχινι
  • 700 γρ νερο.
  • σουσαμι
Εκτελεση
Σε ενα ταπερ, ανακατευουμε ολα τα υλικα πολυ καλά , αλευρι, μαγια, ζαχαρη, αλατι, νερο και λαδι.
Κλεινουμε το καπακι και τοποθετουμε στο ψυγειο για 12 ωρες και πανω.
Αφου περασουν οι 12 ωρες, αλευρωνουμε τον παγκο μας και ριχνουμε πανω το ζυμαρι μας.
Το ζυμωνουμε απαλα, μεχρι να εχουμε μια ωραια μπαλιτσα στα χερια μας. Δεν χρειαζεται πολυ χρονο, περιπου στα 2 λεπτα.
Χωριζουμε τη ζυμη μας σε δυο μπαλιτσες και την καθε μπαλιτσα την ανοιγουμε στο σχεδιο που εχουν οι λαγανες.
Με το ενα κιλο αλευρι, βγαινουν δυο λαγανες στο μεγεθος του ταψιου του φουρνου.
Σκεπαζουμε με μια πετσετα και αφηνουμε να φουσκωσουν.
Ο χρονος εξαρταται απο την θερμοκρασια δωματιου, θα χρειαστει μιση ωρα με 45 λεπτα.
Αν βιαζομαστε, αναβουμε το φουρνο μας στους 50 και βαζουμε μεσα το ταψι.
Αφου φουσκωσει...μην περιμενετε να φουσκωσει παρα πολυ....λαδωνουμε τα δαχτυλα μας και κανουμε δαχτυλιες σε ολη την επιφανεια.
Ψεκαζουμε με νερο και πασπαλιζουμε με σουσαμι.
Αναβουμε το φουρνο στους 180 β και ψηνουμε μεχρι να παρει ενα χρυσοκοκκινο χρωμα.
Αφου ψηθουν, βγαζουμε απο το φουρνο και σκεπαζουμε με μια πετσετα καθαρη.