Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας.


ΥΛΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 3 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ketchup
  • 1 τριμμένο καρότο
  • αλάτι και πιπέρι  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις λιώνετε στο multi ή χρησιμοποιείτε την έτοιμη ή την δικιά σας που φτιάξατε το καλοκαίρι.Δειτε την συνταγη  εδω
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την σάλτσα και τα υπολοιπα υλικά και την σιγοβράζετε για 10 λεπτά. 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

  • 500 γραμμάρια ανάμικτος  κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 χοντρές φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί(τις βάζουμε στο νερό και τις μαλακώνουμε,στραγγίζουμε καλά)
  • 1 αυγό 
  • αλατι
  • ρίγανη
  • πιπερι
  • μια χούφτα μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. ούζο
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει. Στη συνέχεια το σφίγγετε στις παλάμες σας να φύγει το νερό.Το προσθέτετε στον κιμά μαζί  με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνετε  πολύ καλά και τοποθετείτε  το μείγμα  στο ψυγείο για μία ώρα.
Πλάθετε  τα κεφτεδακια σε οτι σχήμα σας αρέσει και τα τηγανίζετε απο όλες τις μεριές σε καυτό λάδι.
Επειτα τα βάζετε στην κατσαρόλα που είναι η σάλτσα ντομάτας.
Τα αφήνετε να βρασουν για 10 λεπτά και κλείνετε το ματι.(οχι το δικο μας,αλλα της κουζινας χαχαχα)