Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΡΑΓΛΙ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ
Rountsiou Dimitra

Υλικά: 



Μισό κιλό φύλλο Βυριτού 
Για την γέμιση :
  • μισό κιλό καρύδια
  •  3κσ ζάχαρη
  •  1κγ κανέλα 
  • Μισό κιλό μινερβηνη με φρέσκο βούτυρο 
Για το σιρόπι : 
  • 600 μλ νερό 
  • 800γρ ζάχαρη 
  • 150 μλ γλυκόζη 
  • ένα ξύλο κανέλας 
  • μισό λεμόνι 
Εκτέλεση : περνούμε ένα φύλλο το διπλωνουμε στη μέση βάζουμε γέμιση και μετά με μια βέργα το τυλίγουμε έπειτα το σουφρωνουμε και στο τέλος βγάζουμε την βέργα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα στη συνέχεια λιώνουμε την μινερβηνη και την περιχυνουμε από πάνω. Ψήσιμο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδισει μόλις βάλουμε το ταψί στο φούρνο βάζουμε να βράσει και το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Μόλις βγει το σαραγλί από το φούρνο αδειαζουμε την μινερβηνη και σιροπιαζουμε!