ΥΛΙΚΑ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε . Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους πασπαλιζουμε με τη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200γρ. τυρί φέτα
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
- 100 γρ φρυγανιά για μέσα στη ζύμη και
- 100 γρ.για πασπάλισμα
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε . Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους πασπαλιζουμε με τη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου