ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΙΤΑ!!!!ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ
1 κιλό μανιτάρια
2-3 κρεμμύδια φρέσκα
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό μια χούφτα
2 ντομάτες τριμμένες μεγάλες φρέσκες ή 1 συσκευασία κονκασε
2 ντομάτες τριμμένες μεγάλες φρέσκες ή 1 συσκευασία κονκασε
300 γρ,τριμμένα κασέρια της αρεσκείας σας
λίγο λαδάκι για σοτάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ελαφρα,ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να φύγουν τα περιττά υγρα. Βάζουμε τα μπαχαρικά μας ,αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.Τα κασέρια ή τα ανακατεύετε μέσα στην γέμιση ή μπορείτε να τα προσθέσετε από πάνω της πριν κλείσετε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε το φύλλο.
Με το πινέλο περνάμε με φυτινη (λιωμένη) την επιφάνεια του φύλλου και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.Την βάζουμε στην κατάψυξη για 15 '.Βγάζουμε το ζυμάρι και ξανά το ανοίγουμε αλείφονταν την επιφάνεια με την φυτινη και ξανά στην κατάψυξη. Κάνουμε αυτήν την διαδικασία 3 φορές(όσο περισσότερο τόσο καλύτερα)
Στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω σε ένα ταψάκι και στην μέση βάζουμε τη γέμιση.
Κλείνουμε με το 2 φύλλο .
Από πάνω περνάμε την επιφάνεια με 1 κρόκο αυγού .Ψήνουμε στους 180c για 30 περίπου λεπτά.
- 1 σουρωτή
- 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτ.νερό
- 5 ποτ.αλεύρι
- 1 Βιτάμ ή φυτινη για το άλειμμα
- αλάτι
- 1 κρόκο αυγού για άλειμμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ -
Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε το φύλλο.
Με το πινέλο περνάμε με φυτινη (λιωμένη) την επιφάνεια του φύλλου και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.Την βάζουμε στην κατάψυξη για 15 '.Βγάζουμε το ζυμάρι και ξανά το ανοίγουμε αλείφονταν την επιφάνεια με την φυτινη και ξανά στην κατάψυξη. Κάνουμε αυτήν την διαδικασία 3 φορές(όσο περισσότερο τόσο καλύτερα)
Στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω σε ένα ταψάκι και στην μέση βάζουμε τη γέμιση.
Κλείνουμε με το 2 φύλλο .
Από πάνω περνάμε την επιφάνεια με 1 κρόκο αυγού .Ψήνουμε στους 180c για 30 περίπου λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου