Γιώργος-Λίτσα Χριστιανού
_______________________
ΥΛΙΚΑ:
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα και το βούτυρο.Τρίβουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ελαστικό ζυμάρι! Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού τοποθετούμε πάνω από το ζυμάρι ένα πιάτο και κόβουμε το ζυμάρι περιμετρικά γύρω γύρω από το πιάτο.Κόβουμε το στρογγυλό φύλλο σταυρό απλώνουμε πάνω την γέμιση και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα.Αφήνουμε ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν στο ταψί και αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου 20λεπτά πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ-ΕΔΩ
_______________________
ΥΛΙΚΑ:
- 1200γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
- 2φακελάκια ξερή μαγιά
- 330γρ βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
- 7-8κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
- 1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1σφηνάκι γάλα εβαπορέ
- 500-600ml χλιαρό νερό
- (η όσο πάρει το ζυμάρι)
- Γέμιση πραλινα φουντουκιου και σοκολάτα κουβερτούρα.
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα και το βούτυρο.Τρίβουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ελαστικό ζυμάρι! Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού τοποθετούμε πάνω από το ζυμάρι ένα πιάτο και κόβουμε το ζυμάρι περιμετρικά γύρω γύρω από το πιάτο.Κόβουμε το στρογγυλό φύλλο σταυρό απλώνουμε πάνω την γέμιση και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα.Αφήνουμε ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν στο ταψί και αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου 20λεπτά πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ-ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου