Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
- 3 μελιτζανες
- ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- 6-7 ντοματινια
- 200 γρ. τυροκαυτερη
- ΔΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
- μαγιονέζα,μαϊντανό
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις άκρες, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ή σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο, για 5 λεπτά. (Έτσι δεν πικρίζουν και δεν απορροφούν πολύ λάδι στο τηγάνισμα).
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε τις μελιτζάνες στο ζεστό λάδι.
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Τις βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε αμέσως.
Τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας από ένα κουτάλι καυτερή σαλάτα , τα τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε την ντομάτα στην μέση ,βγάζουμε το εσωτερικό της στολίζουμε τα ρολακια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε τις μελιτζάνες στο ζεστό λάδι.
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Τις βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε αμέσως.
Τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας από ένα κουτάλι καυτερή σαλάτα , τα τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε την ντομάτα στην μέση ,βγάζουμε το εσωτερικό της στολίζουμε τα ρολακια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου