Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΡΕΑΤΙΚΟ?


ΥΛΙΚΑ
  • 3 κότσια μεγάλα
  • Γάστρα
  • (αν είναι μεγάλα τα κότσια θα χρειαστείτε 1 ποτήρι νερό)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 3 κ.σ. μουστάρδα η σκόνη ή όποια έχετε 
  • αλάτι χοντρό,πιπέρι
  • χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι 
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι,ρίγανη,σκόρδο σε σκόνη
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό(χοντροκομμένο)



    ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

    • 4 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες 
    • αλάτι,θυμάρι,λεμόνι
    • λάδι
    • (Τις πατατες τις ανακατεύουμε με αυτά τα μπαχαρικά  πριν μπουν σε γάστρα ) 
    • ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΠΑΤΑΤΑ
    • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βάζουμε σε βαθύ σκεύος όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε.
    Πασπαλίζουμε τα κότσια με την μαρινάδα και τα αφήνουμε στην γάστρα όλη νύχτα(στο ψυγείο)
    Την επόμενη συμπληρώνουμε με λίγο λαδάκι και νεράκι.
    Κλείνουμε το καπάκι και στο προθερμασμενο φούρνο ψήνουμε στους 180 C βαθμούς για δυο ώρες .Ανοίγουμε προσεκτικά το καπάκι ,συμπληρώνουμε με πατάτες και χωρίς να το κλείσουμε αφήνουμε να ψηθούν άλλη μισή ώρα .(μέχρι να ξεροψηθούν και να μαλακώσουν οι πατάτες )
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!