Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ. ΜΠΟΥΡΕΚΙ

Υ λ ι κ α :

  • 1 κιλο αρνισιος κιμας
  • 3-4 μεγαλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 1-2 σκελιδες σκορδο, λυωμενες.
  • Μια χούφτα σταφιδες μαυρες.
  • Ενα ματσακι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 κγ κοφτο, κανέλα 
  • 1κγ παπρικα γλυκιά. 
  • Μια πρεζα καυτερο μπουκοβο.
  • Αλατι, πιπερι
  • 1 πακετο φύλλο κρούστας
  • 4-5 αυγα
  • Μισο κιλο στραγγιστο γιαουρτι
  • Ενα ποτήρι περιπου ζωμο κρεατος
  • Αλατι πιπερι.
  • Λαδι για την γέμιση και 1-2κουταλιες βουτυρο για να μπει λυωμενο πανω στο φαγητο πριν το φουρνισμα.

Ε κ τ ε λε σ η:
Ζηταμε απ τον χασαπη, να ξεκοκαλισει ενα αρνισιο μπουτι τουλαχιστον 1,5 κιλο. Το ψαχνο, χωρις περιτα λιπη, να το κανει κιμα. Τα κόκαλα, αν τα βρασετε, θα σας δωσουν 2 περιπου ποτηρια ζωμο, το ενα απ τα οποια θα χρησιμευσει στην παρασκευη της κρεμας οπως θα δείτε παρακάτω.
Σωταρουμε το κρεμμύδι με το σκορδο σε λιγο λαδι, και οταν γυαλίσει, προσθετουμε τον κιμα, ανακατευοντας μεχρι να πιει τα υγρα του. Τοτε προσθετουμε τα μπαχαρικα και τον μαιδανο, ανακατευουμε, και αποσυρουμε απ την φωτια.
Αντι για αλατι μπορειτε να βαλετε εναν, δυο κυβους κρεατος.
Σε ενα μπολ, ριχνουμε το γιαουρτι, τα αυγα, και τοσο ζωμο, ωστε να προκύψει ενας νερουλος χυλος.
Αλατοπιπερωνουμε.
Στην συνεχεια, ανοιγουμε τα φυλλα κρουστας,(16), και σχηματιζουμε 4 τετραδες. Το καθε φυλλο, το αλείφουμε με την κρεμα μ ενα πινελο, και στο πανω πανω της τετραδας βαζουμε το 1/4 του κιμά σε σειρα, οπως στην φωτο. Το τυλιγουμε σε μασουρι και το ενα μετα το αλλο τα βαζουμε οπως στο κιχι.
Στο τελος περιχυνουμε με την υπόλοιπη κρεμα, και φουρνιζουμε 45 λεπτα στους 180 στον αερα.