ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ -Γιάννα Γιάννης
ΥΛΙΚΑ
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5 λεπτά προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας τη φλούδα λεμονιού και τον γλυκάνισο απ το σιρόπι
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι και τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα καβουρδίζοντας τα όσο θέλουμε. (Εγώ για να μη γίνει βαρύς ο χαλβάς το καβουρδίζω ελάχιστα).
Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και την ινδική καρύδα
Μόλις ξεκολλάει απ τα τοιχώματα τον φορμάρουμε.
- 1 κούπα σπορέλαιο ή 3/4 σπορέλαιο, 1/4 μαργαρίνη
- 1 2/3 κούπας σιμιγδάλι χονδρό
- 4 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 3 μήλα σε κύβους
- 1/2 κούπα χοντροκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 1/2 κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
- 2 βανίλιες
- 1 φλούδα λεμονιού
- 2 αστεράκια αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5 λεπτά προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας τη φλούδα λεμονιού και τον γλυκάνισο απ το σιρόπι
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι και τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα καβουρδίζοντας τα όσο θέλουμε. (Εγώ για να μη γίνει βαρύς ο χαλβάς το καβουρδίζω ελάχιστα).
Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και την ινδική καρύδα
Μόλις ξεκολλάει απ τα τοιχώματα τον φορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου