Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Nikos Stella Gramozis

Χαλβας με καρυδια κ πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτηρια ζάχαρη
4 ποτηρια νερο
2 stick κανελας
1 βανιλια
Φετες απο ενα πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ
1/2 ποτηρι λαδι
1/2 ποτηρι λιωμενο βουτιρο
1ποτηρι καρυδια ψηλοκομμενα
2 ποτηρια σιμιγδαλι ψιλο    
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανω πρωτα το σιροπι ανακατευοντας ολα τα υλικα για το σιροπι μολις λιωσει η ζαχαρη κλεινω την φωτια.
Σε μια αλλη κατσαρολα προσθετω το λαδι με το βουτυρο ,το ξυσμα κ τα καρυδια μολις ζεσταθειβαρκετα ριχνω κ το σιμιγδαλι κ σοταρω μεχρι να παρει ενα ωραιο μελι χρωμα...επειτα χαμηλωνω την φωτια κ ριχνω σιγα σιγα το σιροπι ανακατεβοντας συνεχως.
Ο χαλβας ειναι ετοιμος..
Τον αφηνω σκεπασμενω με μια πετσετα να κρυωσει κ επειτα τον τοποθετω στα μπολακια μου......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...