Τούρτα Ferrero Rocher για τους λάτρεις της σοκολάτας. Από τις καλύτερες τουρτες που έχω φτιάξει Μας λεει η φιλη τησ ομαδας μας η
Διαμαντης Φυδανακης
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 6 αυγά,
- 200 γρ ζάχαρη,
- 120 γρ αλεύρι,
- 65 γρ κορν φλαουρ,
- 40 γρ κακάο,
- μισό κγ κανέλα,
- 1κγ μπεικιν,
- μια πρέζα αλάτι,
- 80 γρ καβουρδισμένα κ αλεσμένα φουντούκια,
- 40 γρ βούτυρο λιωμένο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 150 γρ κουβερτουρα λιωμένη,
- 100 γρ φουντούκια καβουρδισμένα,
- 400 γρ κρέμα γάλακτος,
- 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνη,
- 50 γρ άχνη ζάχαρη.
Αλεθουμε τα φουντούκια με την άχνη,ρίχνουμε κ τη σοκολάτα κ ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε το παντεσπανι στα 2(εγώ την έκανα τετραόροφη).σε κατσαρολακι βάζουμε τη ζελατίνη με 3κσ νερο κ ανακατεύουμε να λιώσει.βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα την μισή κρέμα γάλακτος κ ανακατεύουμε με το μίξερ,ρίχνουμε κ την υπολοιπη .Στο κατσαρολακι με τη ζελατίνη βάζουμε 3 κουταλιές από την κρέμα, ανακατεύουμε καλά,κ το ρίχνουμε στην κρέμα .Με λίγο Baileys εβρεξα κάθε παντεσπανι κ απλωσα την κρέμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 80 γρ νουτελα,
- 50 γρ κουβερτουρα λιωμένη,
- 100 γρ μασκαρπονε.
τα ανακατεύουμε όλα μαζί κ απλώνουμε σε όλη την τούρτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου