Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Τούρτα Ferrero Rocher




Τούρτα Ferrero Rocher για τους λάτρεις της σοκολάτας. Από τις καλύτερες τουρτες που έχω φτιάξει Μας λεει η φιλη τησ ομαδας μας η
Διαμαντης Φυδανακης

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 6 αυγά, 
  • 200 γρ ζάχαρη, 
  • 120 γρ αλεύρι, 
  • 65 γρ κορν φλαουρ, 
  • 40 γρ κακάο, 
  • μισό κγ κανέλα, 
  • 1κγ μπεικιν, 
  • μια πρέζα αλάτι, 
  • 80 γρ καβουρδισμένα κ αλεσμένα φουντούκια, 
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο. 
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν,ριχνουμε το βούτυρο κ όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ,ρίχνουμε το μείγμα σε τσερκι,ταψακι 26 εκ κ ψήνουμε στους 170°C για 35 περίπου λεπτά (εγώ χωρισα το μείγμα σε δύο τσερκι 20 εκ).


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 150 γρ κουβερτουρα λιωμένη, 
  • 100 γρ φουντούκια καβουρδισμένα,
  •  400 γρ κρέμα γάλακτος, 
  • 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνη,
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη.
Αλεθουμε τα φουντούκια με την άχνη,ρίχνουμε κ τη σοκολάτα κ ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε το παντεσπανι στα 2(εγώ την έκανα τετραόροφη).σε κατσαρολακι βάζουμε τη ζελατίνη με 3κσ νερο κ ανακατεύουμε να λιώσει.βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα την μισή κρέμα γάλακτος κ ανακατεύουμε με το μίξερ,ρίχνουμε κ την υπολοιπη .Στο κατσαρολακι με τη ζελατίνη βάζουμε 3 κουταλιές από την κρέμα, ανακατεύουμε καλά,κ το ρίχνουμε στην κρέμα .Με λίγο Baileys εβρεξα κάθε παντεσπανι κ απλωσα την κρέμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 80 γρ νουτελα, 
  • 50 γρ κουβερτουρα λιωμένη, 
  • 100 γρ μασκαρπονε.
τα ανακατεύουμε όλα μαζί κ απλώνουμε σε όλη την τούρτα.