ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια άσπρα
- 1 κιλό λάχανο(αν θέλετε και τουρσί λαχανο)
- 1 κ.γλ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 1 κουτάλα ελαιόλαδο
- φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- κόκκινη πιπεριά γλυκιά(ψιλοκομμένα)
- μαϊντανό
- 150 μλ.σάλτσα ντομάτας.
- 1φυλλαρακι μαυροδάφνη
- αλατι,πιπερι
- λαφι για σοτάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.Σε ένα κατσαρολακι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια,την πιπεριά κόκκινη,προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λάχανο,τα φασόλια βρασμένα(τα στραγγίσαμε απο το νερό που έβρασαν)και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά και είναι έτοιμο.Δεν γίνεται σαν φασολάδα! Απλά αφήνουμε λιγοστό ζουμάκι το οποίο βέβαια είναι πηχτό εφόσον χυλώσουν τα φασόλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου