Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ









ΥΛΙΚΑ


  • 8 πιπεριές κίτρινες η πράσινες για γέμισμα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή δυο φρέσκα
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 250 γρ κους κους
  • 500 μλ. νερό ζεστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών 
  • 30 γρ, βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1/2  ποτ.ελλ.καφέ λάδι για να ρίξουμε πάνω απο τις πιπεριες.
  • μια χούφτα μαϊντανό ή άνηθο 
  • 100 γρ.μοτσαρέλα τριμμένη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μούλτι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο.Το κολοκυθάκι το κόβουμε με το μαχαίρι σε τετραγωνάκια.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 1/2 ποτήρι ελλ. καφέ λάδι το κρεμμύδι, καρότο και το κολοκυθάκι.(ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΙΜΕ)
Προσθέτουμε το κους κους,
κύβο λαχανικών και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατευοντας συνεχώς να μην μας κολλησει. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράζει για 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά( μέχρι να πιει όλα τα υγρά).Αλατίζουμε,ριχνουμε το βουτυρακι ,το μαϊντανό ή τον άνηθο (εμείς δεν τρώμε άνηθο).Σβήνουμε την φωτιά και ριχνουμε την μοτσαρελα ανακατεύοντας να πάει σε όλη την γέμιση. Γεμίζουμε τις πιπεριες μας μέχρι πάνω.( αφού τις κόψουμε τα καπάκια και τις πλύνουμε και αφαιρέσουμε τα σπόρια)Τα τοποθετούμε με τα καπάκια προς τα κάτω σε ένα πυρέξ,αλατίζουμε ,λαδώνουμε την επιφάνεια και τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά(μέχρι να πάρει χρώμα η πιπεριά και μαλακώσει γιατί η γέμιση μας είναι είδη έτοιμη ).