Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ




ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ



  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. μυζήθρα αλμυρή τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βάζουμε σε  κατσαρόλα  το αλεύρι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε  έτσι ώστε να μην καεί το μείγμα.
Όταν το μείγμα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε χλιαρο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κάνει σβόλους.
Αφού ζεσταθεί το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει μερικές φουσκάλες.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και την τριμμένη μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ


  • 6-7 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο ζεματισμένο 
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή ένα ξερό 
  • 500 γρ. μυζήθρα,
  • 2 αυγα 
  • 4 φέτες κασέρι που λιώνει 
  • αλάτι-πιπέρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.Τις στρώνουμε στην φόρμα τάρτας,αλατίζουμε,πιπερώνουμε και τις λαδώνουμε.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινισουν οι πατάτες .
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σπανάκι.
Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμετα κρεμμυδάκια.Προσθέτουμε το σπανάκι,σοτάρουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ανακατευουμε το σπανάκι με τη μυζήθρα και αυγά,απλώνουμε πάνω από στις πατάτες το κασερι σε φετες και επειτα τη μπεσαμελ.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο(περίπου-20 λεπτά) και στη συνέχεια
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να κάνει μια χρυσή κρουστά.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ .
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΔΩ